Турският външен министър Мевлют Чавушоглу коментира, че Русия и Иран

...
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу коментира, че Русия и Иран
Коментари Харесай

Турция иска Русия и Иран да възпрат насилието на сирийското правителство

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу разяснява, че Русия и Иран би трябвало да изпълнят отговорностите си и да предотвратят ударите на сирийските държавни сили в провинцията Идлиб , оповестява " Ройтерс ".

Той смята, че всички нарушавания не могат да се случат без съветска и иранска поддръжка. В изявление за държавната организация " Анадолу " Чавушоглу изяснява, че Анкара ще организира среща за Сирия със свои съидейници в Турция след срещата на върха в съветския град Сочи, където ще се организира сирийски конгрес за народен разговор до края на месеца.

 Турция упреква: Асад нападна умерените бунтовници
Турция упреква: Асад нападна умерените бунтовници

Сирийският режим навредил на напъните за политическо решение

Чавушоглу разяснява още, че връзките със Съединените щати са най-засегнати от отхвърли на Вашингтон да екстрадира Гюлен и даването на оръжия за кюрдските бойци.

Пред " Анадолу " той изяснява, че връзките сред двата съдружника в НАТО могат да се влошат, в случай че Вашингтон не поправя грешките си.

Влошените връзки сред Турция и Съединени американски щати са коментирани и от президент Реджеп Тайип Ердоган, който порица проблема с наказания турски банков шеф в Съединени американски щати за нарушение на глобите против Иран като " политически опит за прелом " и взаимен опит на Централно разузнавателно управление на САЩ и ФБР да подкопаят Анкара.

Американско правосъдно жури предходната седмица осъди някогашния шеф на турската държавна банка " Халкбанк " за заобикаляне на глобите против Иран, приключвайки правосъдния развой, който обтегна връзките сред двата съдружника в НАТО.

 Ердоган упрекна Съединени американски щати в
Ердоган упрекна Съединени американски щати в " политически опит за прелом "

Централно разузнавателно управление на САЩ и ФБР се пробвали да подкопаят Анкара
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР