Турският външен министър Мевлют Чавушоглу, говорейки заедно с руския си

...
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу, говорейки заедно с руския си
Коментари Харесай

Мевлют Чавушоглу призова в Москва за спиране на войната в Украйна

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу, говорейки дружно с съветския си сътрудник Сергей Лавров в Москва, сподели, че войната в Украйна би трябвало да спре и че Анкара ще продължи дипломатическите старания за споразумяване на трайно преустановяване на огъня, оповестява Ройтерс.

Чавушоглу сподели пред кореспонденти след срещата си с Лавров, че Турция се надява съветският президент Владимир Путин да се срещне с президента на Украйна Володимир Зеленски като стъпка към реализиране на мира.

"Войната би трябвало да спре, хората не би трябвало да умират. Днес пристигнах тук, в Москва, с това схващане ", сподели Чавушоглу.

"Споделихме нашите опасения по откровен метод и свършихме това, което сме в положение да създадем, с цел да облекчим напрежението и да отворим сцената за дипломация “, сподели още той. "Бихме желали да бъдем хазаин на тази среща сред Путин и Зеленски, когато обстановката стигне до такава степен, с цел да се реализира трайно преустановяване на огъня.

От своя страна Сергей Лавров сподели, че няма спънки за среща сред Путин и Зеленски, само че тя може да се състои единствено, с цел да бъде подписано съответно съглашение.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР