Турският външен министър Мевлют Чавушоглу е разговарял късно снощи по

...
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу е разговарял късно снощи по
Коментари Харесай

Турският външен министър е разговарял по телефона с украинския си колега

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу е разговарял късно нощес по телефона с украинския си сътрудник Дмитро Кулеба, с който е разискал последните развития на границата сред Украйна и Русия, заяви Анадолската организация, като се базира на дипломатически източници.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 289
Кулеба е написал в Туитър, че в диалога е била разисквана " рецесията със сигурността, провокирана от Русия, заканите в Черно и Азовско море, дипломатически пътища за понижаване на напреженията ".

" Приветствам напъните на Анкара. Обсъдихме развиването на украинско-турското военно-техническо съдействие ", е добавил Кулеба.

Чавушоглу е изтъкнал още веднъж в предаване по телевизия СиЕнЕн-Тюрк нощес, че задачата на Анкара е попречване на спор в региона и е подчертал, че страната поставя старания за понижаване на напрежението. Той е съобщил, че същата вечер ще беседва по телефона с украинския си сътрудник, а в сряда ще организира диалог с съветския външен министър Сергей Лавров. Чавушоглу е съобщил, че е разговарял през вчерашния ден и с външния министър на Беларус.

Турският външен министър е припомнил готовността на Турция за ходатайство за споразумяване на рецесията сред Русия и Украйна, в случай че и двете страни одобряват това. Чавушоглу е изтъкнал, че украинският президент Володимир Зеленски е подготвен за среща с съветския президент Владимир Путин с посредничеството на Турция, само че за това е належащо и позитивно мнение от страна на Русия. Той е споделил, че към този момент по въпроса няма нито позитивен, нито негативен отговор от Русия, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 289  Съветник на Зеленски: Украйна не вижда смисъл да затваря въздушното си пространство Съветник на Зеленски: Украйна не вижда смисъл да затваря въздушното си пространство  Путин загатнал на Байдън за военно опълчване сред Русия и НАТО? Путин загатнал на Байдън за военно опълчване сред Русия и НАТО?  Антъни Блинкън: Рискът от съветски военни дейности в Украйна е висок Антъни Блинкън: Рискът от съветски военни дейности в Украйна е висок
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР