Турският туристически бизнес най-после усеща увеличаване на потока от посетители.

...
Турският туристически бизнес най-после усеща увеличаване на потока от посетители.
Коментари Харесай

Защо туристическият бранш в Турция се радва, че Евро 2024 приключи

Турският туристически бизнес най-сетне усеща увеличение на потока от гости. Позитивната наклонност е регистрирана незабавно след края на Европейското състезание по футбол, разясняват представители на сектора в южната ни съседка, представени от Hürriyet.

Провелата се в Германия конкуренция се отрази отрицателно на бизнеса ни, споделя Каан Кавалоглу, ръководител на Асоциацията на хотелиерите и вложителите в средиземноморския туризъм (AKTOB). В това има известна логичност, защото страната хазаин е и един от главните източници на туристи.

 Фалира немският туроператор FTI Group, в чийто азбучник влизат курортите
Фалира третият максимален туроператор в Европа, в чийто азбучник влизат курортите " Слънчев бряг " и " Златни пясъци "

Компанията организира(ше) екскурзии до 40 страни в света

Друг проблем, несъмнено, е банкрутът на основания в Мюнхен туроператор FTI. Това също се отрази на бизнеса, разяснява Кавалоглу и добавя, че към този момент са извършени диалози с други туроператори, които да спомагат на към този момент резервиралите отмора да пътуват до Турция.

Очакван растеж

Иначе един от най-известните курорти в страната - Анталия, регистрира растеж на годишна база. Чужденците досега са се нараснали с цели 12% по отношение на 2023 година, достигайки 7,5 милиона души.

Това се усеща и по заетостта на хотелите - над 90% са цялостни, осведоми Каан Кавалоглу и добавя, че актуалните числа са знак за реализирането на добър сезон.
 Снимка 675823
Източник:

Целта на Анталия е да посрещне над 17 милиона туристи в границите на годината, споделят представители на сектора.

За първата половина на годината 600 хиляди турци, живеещи отвън родината си, са посетили Анталия, като за цялата година се чака тази цифра да доближи 1 милион.

Това, че Евро 2024 е изместило във времето проектите на доста туристи от Стария континент удостоверява и Волкан Йорулмаз, началник на фондацията, ангажирана с популяризирането на Кемер.
 От фланелки до тв приемници: Футболната тресчица изстреля приходите на онлайн магазините в Турция
От фланелки до тв приемници: Футболната тресчица изстреля приходите на онлайн магазините в Турция

Тимът на южната ни съседка взе участие на форума - и от това печели бизнесът в страната

Според неговата прогноза обаче просто посещенията на туристи ще излязат оттатък летните месеци и Турция ще посреща интензивно гости дори и през ноември.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР