Турският тираджия Шакир К., който миналия ноември уби в катастрофа

...
Турският тираджия Шакир К., който миналия ноември уби в катастрофа
Коментари Харесай

Турският тираджия, убил треньор по карате и ранил 9 деца в Хаинбоаз, иска по-лека присъда

Турският камионджия Шакир К., който предишния ноември умъртви в злополука треньорът по карате Димитър Тренков и рани още трима, се изправя пред Апелативния съд идната седмица с искане за по-лека присъда.

65-годишният водач е наказан на първа инстанция на 3 години и 4 месеца затвор при общ режим, които би трябвало да изтърпи у нас. Лишен е и от шофьорска брошура за 4 г. 

В края на февруари т.г.  Окръжн ят съд във Велико Търново признал подсъдимия Шакир К. за отговорен, че на 13.11.2022 година, се движел през планинския проход в посока от Гурково към Велико Търново с 82 км/ч., вместо допустимите 50 км при мокра настилка. Така позволил настъпването на ПТП, с което по несъобразителност предизвикал гибелта на Димитър Тренков от Хасково – лидер на лек автомобил „ Ситроен Джъмпер “, както и междинни телесни повреди на трима пасажери в лекия автомобил.

Поднеслото ремарке на турския тир опустоши бус с деца от тим по карате. Пострадаха общо 6 деца и трима възрастни. Най-тежко бе положението на водача на микробуса и треньор на хасковските каратисти Димитър Тренков. Той бе с тежка черепно-мозъчна контузия. Претърпя животоспасяваща интервенция в търновската болница, само че макар напъните на медиците не оцеля.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР