Турският тираджия Серкан Чакър, който на 3 май вечерта помете

...
Турският тираджия Серкан Чакър, който на 3 май вечерта помете
Коментари Харесай

Близки на загинала студентка обжалват присъдата на турския тираджия, предизвикал трагедията

Турският камионджия Серкан Чакър, който на 3 май вечерта опустоши с камиона си пътнически рейс, като при случая почина 21-годишната студентка Иванина Бисерова от Белоградчик, а други 6-има души бяха тежко ранени, получи 3-годишна условна присъда. Поредната будеща неразбиране присъда е дело на окръжния съд в Монтана.
Съдия Цветан Колев е постановил изпитателен период от 5 година, а 24 месеца турският джигит няма право да ръководи автомобил. Порочната процедура убийците на пътя да остават на независимост е поради обстоятелството, че те съвсем постоянно се признават за отговорни и по този метод понижават наказването си с 1/3. Точно по този начин е направил и Чакър, чийто развой е гледан в изискванията на кратко правосъдно разследване. Той се е признал за отговорен, което вменява на съда да бъдат благосклонни.
Всички потърпевши при случая, както и роднините на починалата госпожица са безапелационни, че ще се борят присъдата да се промени в ефикасна. Те обявиха, че ще апелират решението на монтанския областен съд в законовия 14-дневен период пред Софийския апелативен съд.
Зловещата нещастието се разиграва в дъждовната вечер на 3 май, ден преди Гергьовден, в местността Коритарска бара, на към 30 километра от Монтана. Автобусът на компания "Монтана Автотранспорт " извършва постоянния си курс от София към Белоградчик, като от автогарата в Монтана автобусът потегля с двайсетина пасажери. Малко след село Смоляновци той е затрит от ремаркето на приближаващ отсреща му ТИР с турска регистрация. При зверския удар всички стъкла безусловно се пръсват.
21-годишната Иванина Кирилова излетява през прозореца и умира на място. Част от останалите пасажери са затиснати под намачканите ламарини на катурнатия рейс. Спешен екип от пожарникари идва за минути на място и съумява да измъкне потърпевшите, които са превозени с редица контузии в Монтана. Сред пасажерите има и бременна жена. 35-годишната Таня Кенова от Ружинци се прибира към дома си. До раждането остават три седмици. При злополуката обаче плацентата се отлепя и се постанова докторите да изродят прибързано бебето. За благополучие дребният Цветелин е жив и здрав, макар че се появява на бял свят едвам 2,5 кг.
В хода на следствието е открито, че турският ТИР безусловно летял по мокрия асфалт. При позволена скорост от 70 километра той се е движел с 98 км в час. Камионът навлязъл в насрещното платно при виражен завой, а против него бил рейсът. Чакър направил внезапна маневра за прибиране в своята лента за придвижване, само че задните колела на ремаркето изгубили сцепление с пътното платно и то почнало неконтролируемо да се плъзга по шосето. Шофьорът на автобуса видял заплахата и понижил скоростта, само че не съумял да предотврати конфликта. След нещастието Серкан Чакър е задържан, като остана до деня на присъдата си в ареста. Фактът, че той бил оказал помощ на потърпевшите, макар че е нарушил останали правила за придвижване, се оказва неутрализиращ виновността му съгласно магистратите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР