Турският президентът Тайип Ердоган е подал оплакване до съда срещу

...
Турският президентът Тайип Ердоган е подал оплакване до съда срещу
Коментари Харесай

Ердоган се оплаква в съда от депутат, нарекъл го фашистки диктатор

Турският президентът Тайип Ердоган е подал недоволство до съда против изтъкнат опозиционен народен представител, разяснява един от юристите на Ердоган, откакто депутатът нарекъл турския водач " фашистки деспот " , оповестява " Ройтерс ".

В своята рецензия към Ердоган представителят на главната опозиционна " Републиканска национална партия " Бюлен Тезкан дефинира ситуацията в Турция, като " страховита атмосфера ".

Адвокатът на Ердоган, Хюсеин Айдън, разяснява, че " ние сме подали тъжба и попълнили правосъдна петиция за Бюлен Тезкан до кабинета на основния прокурор на Анкара поради закононарушението, засегнатост на президента ".

" Изявленията на обвинения са част от нова акция против нашия президент и не могат да се поясняват като изолиран случай " , се оповестява в петицията, като добавя, че сходна акция е била стартирана и преди опит за прелом предходната година.

В тирада в понеделник в западния град Текирдаг, критикувайки локалните правосъдни органи, Тезкан е споделил : " Ако се опитате да плашите хората и да се създавате атмосфера на боязън, като показвате легални думи като незаконни, ние няма да се спрем. "

Неговите мнения са в отбрана на локалния кмет, член на CHP, който е разпитан от управляващите този месец, откакто нарекъл Ердоган " деспот " на партиен конгрес. " Не знам дали кметът e казаl това или не. Аз, тук в Текирдаг, ще кажа в този момент: " Ердоган е фашистки деспот " , разяснява Тезкан.

Неговите мнения провокират незабавната реакция от офиса на Ердоган и от депутати от неговата ръководеща Партия, като представителят на Ердоган, Ибрахим Калин разяснява, че " тази тирада на ненавист е срам за главната опозиционна партия ".

Обидата над президента е закононарушение, наказуемо с до четири години затвор в Турция.

Адвокатите на Ердоган, който господства в турската политика в продължение на повече от десетилетие, водят над 1800 каузи против хора, в това число карикатуристи, някогашна победителка в Мис Турция и възпитаници по обвинявания в засегнатост към президента.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР