Турският президент си следва неоосманската идеология. Той прави това, което

...
Турският президент си следва неоосманската идеология. Той прави това, което
Коментари Харесай

Ген. Тодор Бояджиев: Кога български държавник ще каже на Ердоган, че дължи извинение на българския народ?

Турският президент си следва неоосманската идеология. Той прави това, което счита, че е належащо за неговата страна. Но тук поражда въпросът по кое време българските ръководещи ще стартират да приказват за българските духовни граници? Това сподели ген. Тодор Бояджиев в ефира на БТВ, написа novini.bg.

Той попита още: „ Кога български общественик ще се изправи и ще каже на Ердоган, че дължи опрощение на българския народ. Народът ни е бил гонен с огън и меч от териториите си. Лозенград е бил християнски град, обитаем най-вече с българско население. Името му неслучайно е Градът на 40-те черкви. Трябва да развиваме положителни връзки, само че не за сметка на премълчаване на историята. Народ, който не помни историята си, е жертван на изгубване “, посочи ген. Бояджиев.

„ Никой не желае преразглеждане на предишното, само че би трябвало да се градят положителни връзки. Има една задявка на ориста - на 26 март чакаме Ердоган във Варна да се срещне с началниците от Европа под семейството на България. Това се случва в Деня на Тракия и би трябвало да се направи поклонение пред жертвите от 12-13 година “.

Бившият шпионин разяснява и казусът с покушението на Скрипал и щерка му. „ Около този случай се подвига доста звук, само че не се споделят обстоятелствата. Той е наказан на 15 години за шпионаж за непозната страна. Английското държавно управление му подарява къща за 350 000 паунда за заслуги и е опрощение. Разрешено му е да се засели във Англия. Кой има изгоди от това? Интерес от неговата гибел по политически аргументи на последно място има Русия “, безапелационен бе Бояджиев.

„ Седмица преди изборите Путин би ли имал изгода от скандал? Това, което се случва демонстрира, че равнището в политиката мощно е паднало. При явни нелепости да се сочи Русия е идеологически стимулирано, а не същностно. Една Украйна има ли интерес натискът против Русия да се усилва? Има. Черният интернационал на тероризма, има ли интерес да се отвлече вниманието, с цел да се вършат нови атентати? Има. 11-те джуджета на изборите имат ли ползи да се хвърли тиня по Путин? Имат “, уточни разузнавачът.

„ Новичок е вещество, създадено през 70-те години. До него са имали достъп доста хора от някогашното Комитет за Държавна сигурност (на СССР), където има доста съперници на Путин “, сподели още анализаторът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР