Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви вчера, че първата копка

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви вчера, че първата копка
Коментари Харесай

Ердоган обеща първа копка на канала Истанбул през юни

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи през вчерашния ден, че първата копка за градежа на противоречивия план на Канал Истанбул ще бъде направена в края на юни.


„ Полагаме основите на Канал Истанбул в края на юни. Има някои хора, които са обезпокоени от това и ще бъдат. Нека бъдат. Ще установим два града от дясната и лявата страна на Канал Истанбул”, сподели Ердоган по време на церемонията по откриването на най-високата кула " Чамлъджа " в Истанбул.


Проектът Канал Истанбул ще свърже Черно море на север с Мраморно море на юг и се чака да коства 75 милиарда лири (9,2 милиарда долара).

Правителството споделя, че ще облекчи трафика в Босфора и ще предотврати катастрофи, само че критиците настояват, че това ще аргументи безпорядък в околната среда и ще замърси сладководните запаси. Турските управляващи утвърдиха проектите за развиване на плана през март.

Ердоган наскоро съобщи, че Турция ще продължи с проекта по строителството на канала, " без значение дали ви харесва или не ", базирайки се на рецензии от опозиционни партии и други съперници, и добави, че каналът ще бъде " нова дихателна тръба " за района.


Той твърди, че отчетът за оценка на въздействието върху околната среда на плана е приключен с присъединяване освен на обществеността, само че и на учените.

Според оповестения строителен проект, до 2023 година се чака 60 % от плана Канал Истанбул да бъде приключен. По трасето са проектирани 6 моста над канала, като два от тях са в развой на инженерно-техническа подготовка за строителство.

Настоящият кмет на мегаполиса Истанбул Икрем Имамоглу, който е определен от главната опозиционна Републиканска национална партия (РНП), води акция и предизвестява обществеността е, че планът ще бъде на практика унищожителен за града.

Министърът на превоза и инфраструктурата Адил Караисмайлоглу призна наскоро, че противоречивият план на държавното управление Канал Истанбул може да унищожи сладководните водоеми край града.

„ С два нови язовира, които ще построим, ще внесем в Истанбул доста повече ресурси от вода, в сравнение с ще загубим тук с плана Канал Истанбул ", сподели Караисмайлоглу по време на стратегия, излъчена по държавната тв TРT Хабер на 7 май.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР