Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви при посещение в Азербайджан

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви при посещение в Азербайджан
Коментари Харесай

Ердоган: Борбата на Азербайджан с врага Армения не е приключила

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи при посещаване в Азербайджан в четвъртък, че " битката " на Баку с врага Армения не е завършила след решителната победа на неговия непосредствен съдружник в противоречивата област Нагорни Карабах, оповестява " Франс прес ".

" Спасяването на земите на Азербайджан от окупация не значи, че битката е завършила ", акцентира Ердоган по време на боен церемониал в Баку.

" Борбата, водена в политическите и военните области, ще продължи от в този момент на доста други фронтове ", настоя още той.

Турция поддържа своя съдружник Азербайджан по време на неотдавнашните конфликти с арменските сили поради Нагорни Карабах.

Военните дейности започнаха на 27 септември и завършиха шест седмици по-късно със съглашение, реализирано с посредничеството на Москва, при което Армения отстъпи на Баку елементи от противоречивата територия и прилежащите области на Азербайджан, които тя управлява от 1990-те години.

Анкара беше всеобщо упрекната в изпращане на наемници от Сирия в поддръжка на армията на Баку, само че тя отхвърли обвиняването.

Ердоган дойде в Баку, с цел да участва на национални тържества, отбелязващи успеха на Азербайджан в спора в Карабах.

В речта си турският водач сподели още, че " свободата на Карабах ще бъде началото на нова епоха " в района, като добави, че Армения би трябвало да носи отговорност за " военни закононарушения ", осъществени по време на спора.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР