Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви преди да замине за

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви преди да замине за
Коментари Харесай

Ердоган и Байдън ще проведат разговор на четири очи, от който зависи бъдещето на НАТО

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи преди да замине за днешната среща на върха на НАТО в Мадрид, че е разговарял по телефона тази заран с американския президент Джо Байдън и че има намерение да се срещне с него в коридорите на срещата, съобщи Ройтерс.

Той сподели, че желае да разиска с него "блокирането " от страна на Вашингтон на настояването на Анкара да купи нови самолети Ф-16. Ердоган добави, че е изискал от Байдън да се срещнат през днешния ден или на следващия ден. По отношение на Швеция и Финландия, чиито кандидатури за присъединение към НАТО са блокирани от Турция, Ердоган съобщи, че в случай че двете страни желаят да се причислят към алианса, те би трябвало да вземат поради безпокойствата на Турция.

Ердоган посочи, че "не желае думи, а по-скоро резултати " от Швеция и Финландия. Ердоган упреква двете страни, че поддържат Кюрдската работническа партия (ПКК) и основаната в Сирия кюрдска милиция Сили за отбрана на народа (СЗН), които Анкара класифицира като терористични групи. Швеция и Финландия отхвърлят тези обвинявания, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР