Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви пред репортери в събота,

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви пред репортери в събота,
Коментари Харесай

Ердоган не се е отказал от F-35

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи пред кореспонденти в събота, че чака от Съединените щати да доставят изтребители F-35 макар различията за закупуването на съветските ракетни системи С-400 от Анкара. " Ние към момента чакаме доставките на американския изтребител. Ние извършихме към Съединени американски щати заплащанията ", сподели Ердоган по време на конференция в края на срещата на върха на Г-20 в Осака, Япония.

В същото време той изрази убеденост, че Русия ще стартира да доставя системите С-400 през юли, както беше планувано по-рано, и разказа съглашението за въоръжаване с Москва като " реализирано съглашение ". Ердоган обаче отхвърли опасенията, че Съединени американски щати ще наложат наказания против Турция във връзка със съглашението С-400, заявявайки, че " глобите сред два стратегически съдружника са немислими ".

По-рано през днешния ден американският президент Доналд Тръмп отбрани решението на Ердоган да закупи съветските системи С-400, като съобщи, че в началото турският президент желае американски Противовъздушна отбрана комплекси „ Пейтриът “, само че е отритнат от предходната американска администрация. Въпреки това, Тръмп разказа закупуването на С-400 като " проблем " и удостовери желанието на страната си да изгони Турция от програмата F-35, в случай че не анулира съглашението за ракетните системи до 31 юли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР