Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че ще обсъди

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че ще обсъди
Коментари Харесай

Ердоган ще обсъди мигрантите с представители на ЕС утре в Брюксел

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи през днешния ден, че ще разиска тематиката за мигрантите с публични представители на Европейски Съюз на следващия ден в Брюксел, съобщи организация Ройтерс.

Говорейки в Истанбул, Ердоган сподели, че Турция не е получила помощта, която е очаквала от интернационалната общественост за бежанците, само че се надява на друг резултат след диалозите на следващия ден, добавя Българска телеграфна агенция.

Той не изключи опцията Анкара да премине към едностранни дейности в сирийската провинция Идлиб, в случай че споразуменията с Русия не се съблюдават, съобщи ТАСС.

" Запазваме си правото по собствен метод да прочистим това място, в случай че дадените ни обещания по отношение на региона на осъществяване на интервенция " Пролетен щит " /в Идлиб/ не бъдат удържани. Ние сключихме съглашение /с Русия/, с цел да уредим рецесията в Идлиб без повече кръвопролития. В противоположен случай ние ще продължим да вървим по пътя, който сами сме си определили ", сподели Ердоган в изказване, предавано по телевизия НТВ.

Президентът уточни, че през последния месец в Идлиб са починали минимум 59 турски военни.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР