Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че Анкара ще

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че Анкара ще
Коментари Харесай

Ердоган: Анкара ще продължи да полага усилия за разрешаване на украинската криза

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи през днешния ден, че Анкара ще продължи да поставя старания за разрешаване на украинската рецесия в границите на опазване на териториалната целокупност на Украйна, предадоха турските медии, представени от БТА.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6719
От самото начало на рецесията Турция се афишира за разрешаване на украинската рецесия в границите на запазването на териториалната целокупност и суверенитета на Украйна. Тази позиция бе доказана по време на визитата ми в Лвов на 18 август, уточни Ердоган, представен от турската телевизия НТВ.

Решени сме да продължим напъните за ходатайство за реализиране на мир. Прекратяването на войната и обезпечаването на мира и непоклатимост в Черноморския басейн ще разреши освен на района, само че и на целия свят умерено да си поеме мирис, съобщи Ердоган във видеопослание до участниците в срещата на самодейността " Кримска платформа " в Киев.

Турският водач добави, че Турция не признава анексирането на Крим (от Русия) и от първия ден намерено се афишира против неправомерността на тази стъпка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР