Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че западните страни ще

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че западните страни ще
Коментари Харесай

Eрдоган се кара на западни дипломати заради мерки за сигурност

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че западните страни ще си платят за краткотрайното затваряне на консулствата си в Турция предходната седмица от съображения за сигурност. Турската полиция сподели, че не е имало сериозна заплаха за чужденците, откакто задържа вчера 15 хипотетични членове на групировката " Ислямска страна ", съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Анкара извика на диалог посланиците на девет страни в четвъртък, за да разкритикува решенията им краткотрайно да затворят дипломатическите си задачи и да издадат предизвестия за проблеми със сигурността. Турски представители споделиха на идващия ден, че западните страни, включително Съединени американски щати и Германия, не са показали информация, с която да поддържат изказванията си за проблем със сигурността.

" Онзи ден нашето външно министерство извика всички тях и им насочи нужния ултиматум, казвайки им: " Ще си платите скъпо, в случай че това продължи ", сподели Ердоган на среща с младежи. Записани от нея фрагменти бяха излъчени през вчерашния ден.

Западните страни предизвестиха за нараснал риск от набези против дипломатически задачи и немюсюлмански храмове в Турция след серия от демонстрации на крайнодесни придвижвания в Европа, на някои от които бяха изгорени екземпляри от Корана. Турция прекрати договарянията с Швеция и Финландия за влизане в НАТО след един подобен митинг в Стокхолм. 
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР