Tурският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че вероятно е спечелил

...
Tурският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че вероятно е спечелил
Коментари Харесай

Ердоган обяви победа, но чака официалните резултати  

Tурският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че евентуално е спечелил преизбирането си още на първия тур.

" Смятаме, че към този момент сме спечелили на първия тур ", сподели той в тирада пред поддръжници, излъчена по турската телевизия.


Ердоган съобщи, че съгласно към този момент обработените бюлетини е спечелил 2, 6 млн. гласа повече от главния си противник. Действащият президент чака тази разлика да се усили още повече, откакто бъдат обработени останалите бюлетини.

Турският водач акцентира, че е значимо да се изчакат формалните дефинитивни резултати от първия тур на гласуването.

Държавният глава добави, че продължава преброяването на гласовете на турските жители, живеещи в чужбина. По-рано беше обявено, че измежду тази категория гласоподаватели той е надалеч пред водача на опозицията Кемал Кълъчдароглу съгласно първичните данни.

В същото време Ердоган съобщи, че няма да е покруса, в случай че спечелилият на изборите бъде избран едвам на втория тур.

Той също по този начин съобщи, че Народният алианс, който включва ръководещата Партия на справедливостта и развиването, е спечелил авансово болшинство в Народното събрание.

Според данните от изборните секции Ердоган получава малко под 50% от гласовете, а Кълъчдароглу - към 45%.

Председателят на Висшия изборен съвет на Турция Ахмет Йенер посочи, че при преброени 91, 93% от урните Ердоган сега има 49, 49% от гласовете, до момента в който Кемал Кълъчдароглу, водач на опозиционната Републиканска национална партия (РНП), е събрал 44, 79% от гласовете.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР