Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че в неделя ще

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че в неделя ще
Коментари Харесай

Ердоган ще звънне на Путин и Зеленски за зърнената сделка

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че в неделя ще организира телефонни диалози с съветския президент Владимир Путин, както и с украинския си сътрудник Володимир Зеленски, с цел да укрепи подкрепената от Организация на обединените нации зърнена договорка , оповестява Анадолската организация.

Ердоган изнесе тирада на конференция в Истанбул, на която Зеленски също се включи посредством видеовръзка.

Турция продължава да поставя старания за разрешаване на руско-украинската война, увери той, добавяйки, че за тази цел скоро ще организира диалози със своите сътрудници от двете страни в спора.

" За да разреша тази рецесия, ще беседвам с (руския президент Владимир) Путин в неделя. По същия метод ще приказвам с (украинския президент Володимир) Зеленски ", уточни той по време на Световния конгрес на TRT в Истанбул.
 Ердоган провежда договаряния сред Русия и Запада?
Ердоган провежда договаряния сред Русия и Запада?

Турският президент се среща с Путин в Астана

Ердоган означи, че Анкара желае в допълнение да укрепи съглашението за зърнения кулоар, за чието подписване Турция оказа помощ това лято, " и по думите на Путин, да изпрати храна през този зърнен кулоар до едва развитите страни ".

На 22 юли в Истанбул за обновяване на износа на зърно от три украински пристанища на Черно море, който беше спрян през февруари заради войната.

Дни преди плануваното приключване на договорката, тя, считано от 19 ноември.

От самото начало на рецесията Ердоган акцентира, че Турция организира интензивна дипломация на правилото, че няма да има спечелили във войната . По негови думи Турция е пионер в мирната дипломация, която ще даде образец на света.
 Турция чака по-ясна картина за прекратяването на огъня в Украйна през пролетта
Турция чака по-ясна картина за прекратяването на огъня в Украйна през пролетта

Анкара продължава с напъните си да притегли Киев и Москва на масата за договаряния

" Твърдо защитавахме териториалната целокупност на Украйна и в същото време се противопоставихме на подклаждането на напрежение в района с ирационални политики по отношение на Русия ", посочи Ердоган.

По отношение на битката против тероризма турският водач разкритикува страните - в това число някои членки на НАТО - които поддържат и изпращат оръжия на терористични групировки в Северна Сирия, застрашавайки Турция и районната непоклатимост.

" Въпреки своите жертви Турция в никакъв случай няма да не помни по какъв начин беше изоставена в битката си против терористичните групи , които съставляват сериозна опасност ", безапелационен бе той.
 Организация на обединените нации: Сделката за експорт на зърно от Украйна е удължена Обновена
Организация на обединените нации: Сделката за експорт на зърно от Украйна е удължена

Гутериш приветства решението на страните по споразумението
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР