Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Турция желае да

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Турция желае да
Коментари Харесай

Ердоган иска да купува повече природен газ от САЩ

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че Турция желае да купува повече полутечен природен газ от Съединени американски щати и е подготвена да сътрудничи в доставките му за страните от района, заяви Анадолската организация. Ердоган приказва нощес в Ню Йорк на съвещание на Турско-американския бизнес съвет.

Искаме да купуваме повече газ от Съединени американски щати и при по-благоприятни условия. Благодарение на модерната инфраструктура, която имаме, ние сме подготвени да си сътрудничим в доставката на американски полутечен природен газ за страните от района ", сподели той.

Ердоган посочи, че Турция е станала шестият по величина в света вносител на полутечен природен газ от САЩ  и играе основна роля във връзка с енергийната сигурност, маршрутите за доставка и диверсификацията на източниците.

Предвид актуалната интернационална обстановка в енергийния бранш пред нас се откриват основни благоприятни условия за съдействие, сподели Ердоган.

Той добави, че с помощта на турските вложения в  газова инфраструктура, в това число построяването на терминали за полутечен природен газ, Съединени американски щати са станали вторият максимален снабдител на газ в страната.

Турският президент също по този начин прикани Вашингтон да отстрани митата за импорт на турска стомана и алуминий, както и да даде квоти на Турция за други артикули.

Ердоган сподели още, че " комерсиалният оборот сред двете страни скоро ще доближи 100 милиарда $ ". Той посочи, че през първите осем месеца на годината търговията сред Съединени американски щати и Турция се  нараснала с близо 30 на 100 по отношение на същия интервал предходната година и е достигнала 27 милиарда $.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР