Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че иска жените да

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че иска жените да
Коментари Харесай

Тюркие: Ердоган наредил да се увеличат жените кандидатки за изборите през март 2019 г.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че желае дамите да заемат доста по-активна роля в политиката, оповестяват турски вестници.

В информация, озаглавена " По един заместник-кмет жена за всяка община ", в. " Тюркие " оповестява, че на съвещание, в което са взели участие основно дами членки на ръководещата Партията на справедливостта и развиването (ПСР) преди няколко дни, президентът е оповестил, че дамите би трябвало да заемат доста по-активно място в турската политика, предава Българска телеграфна агенция.

След съвещанието президентът е дал разпореждане да бъде повишен броят на дамите кандидатки за идните локални избори през март 2019 година През ноември ще стартира процесът за внасяне на кандидатури за идните локални избори. Планира се както и при предходните избори таксите за внасяне на кандидатури за дамите да бъдат по-ниски, в сравнение с таксите за претендентите мъже. Предвижда се също по този начин да се дава преимущество на дамите при избиране на претенденти на ПСР от разнообразни общини и окръзи.

Предложенията на Ердоган плануват да се усили броят на дамите общински съветници и във всяка община да има най-малко по една жена, която да е заместник-кмет.

Президентът възнамерява да се усили и броят на дамите, които вземат участие в ръководството на огромните градове в Турция, написа в. " Тюркие ".

Същевременно главната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП) планува да издигне повече млади претенденти на идните локални избори, пишат локални вестници, свързани с НРП.

В. " Тюркие " осведоми, че работещите майки на дребни деца (на възраст сред 2 и 5 години) имат право на месечни помощи в размер на 400 лири. Помощите са планувани основно за майки, чиито деца посещават ясли и детски градини.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР