Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Анкара може да

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Анкара може да
Коментари Харесай

Ердоган намекна, че Турция може да се откаже от ЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че Анкара може да се раздели с Европейския съюз, в случай че това е належащо.

Коментара бе изработен в отговор на журналистически въпрос за признатия от Европейския парламент отчет за Турция, съгласно който " процесът на присъединение на Турция към Европейски Съюз не може да се възобнови при актуалните условия “.

 
Европейският съюз се пробва да прекъсне връзките си с Турция. В този интервал, когато Европейският съюз подхваща ходове за отделяне от Турция, ние вършим своите оценки в подтекста на тези събития и след тези оценки, в случай че е нужно, можем да се разделим с Европейския съюз.
Реджеп Тайип Ердоган – президент на Турция

Екологичен потенциал прикани в годишния си отчет Турция и институциите на Европейски Съюз и страните членки да „ пресечен сегашната задънена улица “ и да потърсят „ реален рамка “ за връзките сред Европейски Съюз и Турция.

Турското външно министерство подлага на критика отчета и изрази вяра, че позицията му ще бъде по-конструктивна, откакто Европарламентът избере новия си състав, оповестиха турски медии. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР