Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Анкара е напълно

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Анкара е напълно
Коментари Харесай

Ердоган: Анкара е напълно готова за нова военна операция в Сирия

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че Анкара е изцяло подготвена да извърши нова военна интервенция в Сирия и ще разиска този въпрос с президента на Руската федерация Владимир Путин, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Ердоган приказва, преди да отпътува за Москва, където през днешния ден ще бъде на посещаване.

„ При нас всичко е готово (за операцията). Подготвили сме всичко, което е належащо, по границата със Сирия. В хода на двустранната среща (с Путин) ние ще обсъдим това”, съобщи той.
Президентите на Русия, Иран и Турция разискаха обстановката в Сирия На тристранната среща са били разисквани ограничения за оказване на филантропична помощ за сирийското население
Турският президент уточни, че такава интервенция „ може да стартира ненадейно през нощта” и войските да „ отидат там, където е необходимо”. Внезапно прекосяване на границата, по думите на президента, е един от сюжетите, обсъждани от военното командване.

Турция към този момент извърши две военни интервенции в Сирия – „ Ефратски щит” и „ Маслинова клонка”. Анкара е разположила впечатляващ боен контингент на границата и отдавна се заканва да разгроми сирийски кюрдски формирования, считани от нея за терористични, на изток от р. Ефрат в Сирия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР