Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че американският президент Джо

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че американският президент Джо
Коментари Харесай

Ердоган: Байдън и Западът не помагат за решаването на украинската криза

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че американският президент Джо Байдън и западните страни не са помогнали за решаването на рецесията сред Русия и Украйна и че няма европейски водачи, които са способни да я решат, оповестиха турски медии, представени от Ройтерс.

Коментарите идват, откакто Ердоган се срещна с украинския си сътрудник Володимир Зеленски в Киев през вчерашния ден и повтори предлагането Турция да посредничи за решение на рецесията с Русия, което Киев приветства. Той също по този начин предложи да бъде хазаин на среща на водачите на двете страни.

Говорейки пред публицисти в полета си на връщане, Ердоган сподели, че „ високо цени” плануваното посещаване на съветския президент Владимир Путин в Турция, която е членка на НАТО.

Вашингтон съобщи през вчерашния ден, че американските разследващи служби считат, че Русия е подготвила проект да употребява изфабрикувано видео като предлог за инвазия, на фона на безпокойства във връзка със скупчването на над 100 000 съветски бойци покрай украинската граница.

Москва отхвърля проекти за навлизане и изиска гаранции от НАТО и Съединени американски щати, че Украйна в никакъв случай няма да се причисли към Алианса.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР