Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще се срещне в Москва

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще се срещне в Москва
Коментари Харесай

Ключова среща между Путин и Ердоган

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще се срещне в Москва с съветския си сътрудник Владимир Путин, с цел да обсъдят обстановката в Идлиб. Вчера турският водач съобщи, че чака вследствие на диалозите да бъде реализирано неотложно помирение в сирийската провинция. Пред публицисти в Анкара Реджеп Тайип Ердоган разгласи, че резултатите от срещата ще бъдат оповестени на взаимна конференция и нищо няма да остане прикрито. Това ще бъде третата персонална среща на двамата водачи от началото на годината.

Турският боен министър Хулуси Акар изрази вяра, че ще бъде реализирано спокойно политическо решение. Той обаче чака Русия да спре офанзивите на Дамаск и да упражни въздействието си частите на сирийската войска да се върнат към границите, контрактувани в Сочи през септември 2018 година, т.е. отпреди настъплението, което започнаха в края на предходната година, съобщи БНР.

Надяваме се да достигнем до единодушие по пакет от нужните общи ограничения, съобщи и представителят на Кремъл Дмитрий Песков. В понеделник съветският президент Владимир Путин съобщи пред ТАСС, че Русия няма желание да води война с който и да било, само че и основава обстановка, при която на никого не би пристигнало мислено да води война с Русия. Същевременно представителят на съветското военно министерство генерал-майор Игор Конашенков означи, че Турция е изпратила свои бойни подразделения в Идлиб в нарушаване на интернационалното право, защото това е сирийска територия. Според съветските данни турските елементи в региона доближават числеността на една механизирана дивизия. Ген. Конашенков добави, че на практика се е стигнало до слепване на турските наблюдателни постове и зоните, следени от терористичните групи, което е довело до непрекъснати офанзиви и обстрел против съветската военновъздушна база „ Хмеймим “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР