Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще бъде днес на посещение

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще бъде днес на посещение
Коментари Харесай

Ердоган ще посети Франция днес

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще бъде през днешния ден на посещаване в Париж за диалози с френския си сътрудник Еманюел Макрон, съобщи Франс прес.

Агенцията отбелязва, че визитата идва в миг, когато Анкара наподобява желае да възвърне връзките си с Европейския съюз след сериозната рецесия предходната година.

Официалното посещаване е най-важната аудиенция на турския държавен глава в страна от Европейски Съюз след осуетения опит за прелом през юли 2016 година В центъра на диалозите ще бъдат главно районни въпроси като сирийския спор и въпроса за статута на Ерусалим.

Франция обаче твърди, че въпросът за правата на индивида също ще бъде дискутиран.

Макрон сподели, че ще повдигне тематиката за ситуацията на изпратените в пандиза публицисти в Турция по време на срещата с турския си сътрудник.

Мащабните чистки, подхванати от Анкара след опита за прелом от юли 2016 година, провокираха доста рецензии към Турция от европейските ѝ сътрудници и преди всичко от Германия. Това съвсем докара до прекъсване на договарянията за участие на страната в Европейски Съюз, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР