Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се обърна към гръцките мюсюлмани

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се обърна към гръцките мюсюлмани
Коментари Харесай

Ердоган се обърна към гръцките мюсюлмани с братя сънародници

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се обърна към гръцките мюсюлмани с " братя сънародници " в спонтанна тирада, която той произнесе в мюсюлманско учебно заведение в североизточния гръцки град Комотини (Гюмюрджина), оповестяват гръцките медии.

Ердоган е приказвал пред стотици гръцки мюсюлмани, събрали се да го видят в малцинственото учебно заведение , засягайки историята на малцинството, историята на гръцкото православно малцинство в Турция и говорейки за гръцката мюсюлманска общественост като " хора от същата нация " като неговата , хора, които " са се борили да оцелеят " там.

 Ердоган заплашва мира на Балканите, тревожат се и НФСБ
Ердоган заплашва мира на Балканите, тревожат се и НФСБ

Ревизия на Лозанския контракт с 90-годишно забавяне е неуместна

При нищожен случай преди речта му, Ердоган изискал микрофон, с цел да се обърне към тълпата, само че заместник-министърът на външните работи на Гърция Йоанис Аманатидис, който го придружавал по време на визитата му в Западна Тракия, декларирал, че нямало разполагаем микрофон, защото нямало планувана тирада по време на неговото посещаване в учебното заведение .

" Това не е, за което се разбрахме ", подчертал Аманатидис пред турския президент.

В края на краищата се намерил микрофон.

Ердоган е бил посрещнат доста топло в учебното заведение, откакто участвал на петъчните молебствия в джамията в Комотини.

 Вътрешна македонска революционна организация слуша деликатно какво споделя Ердоган в Гърция
Вътрешна македонска революционна организация слуша деликатно какво споделя Ердоган в Гърция

България не би трябвало да е безучастна, в случай че някой се пробва да пренаписва историята, зоват патриотите

Въпреки че тълпата, събрала се при строги полицейски ограничения, е била по-малка от предстоящото, тя приветствала водача на Партията на справедливостта и развиването бурно, скандирайки името му и " ти си популярен ". Училището се намира на към 200 метра от джамията, в която членове на мюсюлманската общественост са скандирали " нашия водач, нашия водач ".

Обръщайки се по-късно към локални поданици и публични лица в хотел в Комотини, Ердоган подчертал: " Предприехме значими стъпки за възстановяване на житейските условия на гръцкото малцинство в Турция и чакаме същото от Гърция . "

 Гърция отряза Ердоган за проверка на Лозанския контракт
Гърция отряза Ердоган за проверка на Лозанския контракт

Договорът дефинира границите сред двете страни

" Гръцкото държавно управление не би трябвало да чака турската общественост да бъде асимилирана. Интеграцията е друг въпрос ", добави турският държавен глава.

Вчера по време на предаван по малкия екран диалог с гръцки публични лица Ердоган повтори апела си за проверка на Лозанския контракт от 1923 година, който открива границите на модерна Турция и надлежно границите сред Гърция и Турция, като причина за това посочи виталните условия на етническите турци в Западна Тракия.

Двудневното посещаване на Ердоган в Гърция завършва през днешния ден.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР