Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се надява, че страните от

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се надява, че страните от
Коментари Харесай

Ердоган готви ембарго за израелски стоки след изборите в Турция

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се надява, че страните от Организацията за ислямско съдействие (ОИС) ще разгласят протест на израелските артикули. Анкара ще одобри такива ограничения след предварителните президентски и парламентарни избори на 24 юни. Това съобщи Ердоган пред публицисти преди да отпътува за визитата си в Босна и Херцеговина, представен от телевизия „ Хабер тюрк “ и БГНЕС. 

„ В рамките на ОИС ние взехме решение да съветваме страните-членки на организацията да бойкотират артикули от Израел. Би ми се желало членовете на ОИС да вървят в посока въвеждане на ембарго, и в следствие ще бъде изключено пазаруването на каквото и да е от Израел “, каза Ердоган.

Турският президент добавил, че неговата страна има желание да работи по подобен метод.

„ Ще създадем преоценка на връзките ни с Израел особено в икономическата и комерсиалната сфера. Предстоят ни избори, а по-късно ще създадем стъпки в съответното направление “, споделил Ердоган.

На 18-и май в Истанбул в границите на изключителна среща на ОИС беше призната декларация, съгласно която организацията „ излезе с апел за въвеждане на стопански ограничавания срещу страните, които следвайки Съединени американски щати реалокират своите посолства в Йерусалим “.

Срещата и решенията на нея бяха реакция във връзка със конфликтите на 14 май на границата сред Ивицата Газа и Израел, при които израелски бойци убиха 60 палестинци. Палестинците от следената от „ Хамас “ Газа провокираха експлоадирането на яростни конфликти, насочвайки се към граничните ограждения. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР