Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че днес ще разговаря

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че днес ще разговаря
Коментари Харесай

Зеленски и Путин ще разговарят днес по телефона с Ердоган

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че през днешния ден ще беседва по телефона с водачите на Русия и Украйна, предават от Българска телеграфна агенция,позовавайки се на Анадолската организация.

На събитие в окръг Самсун в събота Ердоган посочи ролята на Турция в съглашението за експорт на зърно от черноморски пристанища.

" Ние доставяме зърно оттова (Украйна) за целия свят. Утре ще беседвам с господин (руския президент Владимир) Путин, а по-късно с господин (украинския президент Володимир) Зеленски и ще обсъдим какво още можем да създадем ", съобщи през вчерашния ден Ердоган.

На 22 юли Турция, Организация на обединените нации, Русия и Украйна подписаха в Истанбул съглашение за обновяване на износа на зърно от три украински черноморски пристанища. Износът беше спрян през февруари поради войната на Русия против Украйна, напомня Анадолската организация.

Дни преди плануваното приключване на съглашението на 19 ноември, то беше удължено с още 120 дни.

Турция получи интернационална оценка за неповторимата си дарба да работи като медиатор сред Украйна и Русия. Анкара нееднократно е призовавала Киев и Москва да сложат завършек на войната посредством договаряния, отбелязва Анадолската организация.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР