Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобши, че Турция ще осъществи

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобши, че Турция ще осъществи
Коментари Харесай

Турция започва операция по въздух и суша в Сирия

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобши, че Турция ще реализира военна интервенция по въздух и суша на изток от река Ефрат в Сирия, където Анкара и Вашингтон възнамеряват да основат зона за сигурност, заяви Ройтерс.

Ние сме създали нашите мерки, изготвили сме нашите оперативни проекти, дали сме нужните указания, съобщи Ердоган, като добави, че Турция ще предприеме дейности по въздух и суша и това може да стане толкоз скоро като през днешния ден или на следващия ден.

Съединени американски щати се споразумяха през август с Турция да открият дружно зона за сигурност на дълбочина от 30 километра в Северна Сирия по продължение на турско-сирийската граница и тази зона да бъде прочистена от наличие на бойци от сирийските кюрдски милиции Сили за отбрана на народа /СЗН/, които Анкара преглежда като терористична организация, обвързвана с незаконната Кюрдска работническа партия /ПКК/.

Анкара упреква Съединени американски щати, че се бавят в установяването на зоната за сигурност. Двете страни имат различия и по въпроса за дълбочината на зоната и за това кой би трябвало да я управлява. Съединени американски щати поддържат обединението Сирийски демократични сили, в която преобладаващо присъединяване имат Силите за отбрана на народа и която разгроми бойците на " Ислямска страна " в Сирия.

Ердоган, който приказва на откриването на годишен партиен събор на ръководещата Партия на справедливостта и развиването, съобщи, че Турция цели да " напои региона на изток от река Ефрат с фонтани на мира " и да откри бежанци там.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР