Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разкритикува Австрия, че планира да

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разкритикува Австрия, че планира да
Коментари Харесай

Ердоган: Австрия ще плати цената за забраната на турската предизборна кампания

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разкритикува Австрия, че възнамерява да забрани на своя територия воденето на предизборна акция за идните през юни избори в Турция, заявявайки, че страните, които се пробват да подкопаят демократичната битка на страната му, ще си „ платят цената “, предава Euractive.
Ердоган насрочи избори за 24 юни за президент и парламент на страната, като изнесе изборите за година и половина по-рано от плануваното.
Както Австрия, по този начин и Холандия оповестиха, че държавните управления им няма да гледат с положително око на всевъзможни възможни акции на турски политици на тяхна територия.
По време на изявление пред локална медия Ердоган се насочи към австрийския канцлер Себастиан Курц, който по-рано съобщи, че мероприятията, свързани с предизборната акция в Турция, „ не са добре пристигнали “ и няма да бъдат разрешени. Ердоган изрази мнение, че стъпките, подхванати от Курц, „ ще се извърнат против самия него “.
„ Турската битка за народна власт не може да бъде елементарно лимитирана ", съобщи турският президент.
„ Турското управление в Ердоган години наред се пробва да инструментализира общностите от турски генезис в Европа. Такъв е казусът с акцията на Ердоган и с тази на поддръжниците му “, съобщи Курц по време на радиоинтервю.
Холандският министър-председател Марк Рюте на собствен ред съобщи, че акцията в Холандия ще бъде „ нежелана “. „ Това са турски избори, тъй че акцията би трябвало да остане в Турция “, съобщи той, като предизвести, че всяка акция на турски политици може да провокира публични вълнения в Холандия.
Турският министър по въпросите, свързани с Европейски Съюз, Омер Челик също разкритикува държавните управления на Австрия и Холандия, заявявайки, че те „ не се опират на демократичните полезности “, съобщи Фокус.
„ С този метод Австрия и Холандия тровят демократичните полезности в личните си страни. По този метод те оказват помощ за разпространяването на расистки политически придвижвания, враждебни към полезностите на Европейския съюз “, написа той на профила си в обществената мрежа „ Туитър “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР