Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разговаря днес с президента на

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разговаря днес с президента на
Коментари Харесай

Байдън и Ердоган разговаряха на срещата на Г-20 в Бали, какво си казаха

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган беседва през днешния ден с президента на Съединени американски щати Джо Байдън, с който вземат участие в срещата на Г-20 на остров Бали в Индонезия, заяви Анадолската организация, представена от Българска телеграфна агенция.

В известие на дирекцията по връзката на турското президентство се споделя ,

че на срещата Байдън е декларирал, че Турция е значим фактор по пътя на присъединението на Швеция към НАТО (към което Турция има запаси поради хипотетичната поддръжка на Стокхолм за кюрдски терористични организации - б.ред.).

Американският президент уверил Ердоган, че държавното управление му продължава да поддържа доставката на изтребители Ф-16 за Турция.

Двамата водачи са разискали необятен набор от въпроси, засягащи двустранните връзки, в това число в сферите на търговията и сигурността. Байдън благодарил на Ердоган за приноса на Турция за отстраняването на проблемите пред съглашението за износа на зърно от Украйна и възобновяване на доставките на селскостопанска продукция.

Американският президент изказал и съболезнования по отношение на терористичния акт в центъра на Истанбул в неделя.

В коридорите на срещата Ердоган също така беседва малко с китайския президент Си Цзинпин ,

премиера на Индия Нарендра Моди, президента на Франция Еманюел Макрон, новия министър председател на Италия Джорджа Мелони, президента на Обединените арабски емирства Мохамед бен Заид Ал Нахаян, оповестява Анадолската организация.

По-рано турският президент се срещна и с престолонаследника на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР