Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова за мирно разрешаване на

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова за мирно разрешаване на
Коментари Харесай

Ердоган се намеси в конфликта между Русия и Украйна - призова за мир

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган прикани за спокойно разрешаване на напрежението сред въз основа на ценене на нейната териториална целокупност, написа БГНЕС. Ердоган, с украинския си сътрудник Владимир Зеленски до него, съобщи пред кореспонденти в Истанбул, че Турция има за цел „ да подсигурява, че Черно море остава море на мир и съдействие “, в миг когато американски военни кораби трябваше да преминат през турския проток Босфор. " Ние имаме вяра, че актуалната рецесия би трябвало да бъде уредена с мирни средства въз основа на интернационалното право и ценене на териториалната целокупност на Украйна “, добави Ердоган.
Украински и американски публични лица показаха угриженост през последните дни от идването на хиляди съветски бойци и техника наоколо до Източна Украйна, където се усилиха конфликтите сред проруските сепаратисти и държавните сили на Киев в спор, който продължава към този момент няколко години. Турция заяви в петък, че Съединени американски щати скоро ще изпратят два военни кораба през Босфора в Черно море, което граничи както с Русия, по този начин и с Украйна. Корабите на американския флот рутинно работят в района в поддръжка на Украйна. Ердоган също съобщи, че Турция е подготвена да даде всички форми на поддръжка, ориентирани към споразумяване на спора, и че ще откаже да признае анексията на Русия от Крим през 2015 година, който е част от Украйна.
 Мнение: Ердоган унижи Урсула фон дер Лайен, само че Шарл Мишел го разреши Мнение: Ердоган унижи Урсула фон дер Лайен, само че Шарл Мишел го разреши
Едно занимателно видео за ориенталската дивотия и брюкселското двуличие и невзрачност. Отиват президентката на Еврокомисията Урсула Лай...
Припомняме, че договорът от 1936 година подсигурява свободно корабоплаване за цивилен кораби през турския проток. Но страните, които нямат обща брегова линия с Черно море, би трябвало да уведомят две седмици по-рано преди да изпратят военни кораби в региона, а по-късно, да ги задържат там не повече от 21 дни. В телефонен диалог съветският президент Владимир Путин прикани турския си сътрудник да отбрани контракта в миг, когато пораждат въпроси за въздействието на плануван канал. Анализаторите смятат, че възможното преустановяване на действието на контракта може да улесни достъпа до Черно море на военни кораби от страни като Съединени американски щати и други държави-членки на НАТО, което Москва осъжда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР