Турският президент Реджеп Тайип Ердоган получи управленски мандат до 2028

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган получи управленски мандат до 2028
Коментари Харесай

Инфлацията и разходите за живот са основни предизвикателства пред Ердоган

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган получи управнически мандат до 2028 г, гарантирайки си още 5 години отпред на страна, разпъната на кръстопът сред Европа и Азия. Сега той ще се изправи против стремглаво растяща инфлация, която подхранва рецесията с разноските за живот. Ще би трябвало и да извърши обещанието си за възобновяване на районите, разрушени от опустошителното земетресение през февруари.

Ердоган към този момент даде обещание, че инфлацията ще понижава.
Ако някой може да го направи, това сме ние. Да, лихвеният % е понижен до 8.5 на 100 и ще видите, че инфлацията също ще намалее.
Реджеп Тайип Ердоган – президент на Турция

В последна сметка турските гласоподаватели избраха добре познатото статукво, стабилността, вместо смяната.

Основният способ на Ердоган за справяне с намаляващата покупателна дарба на фамилиите е отприщване на държавните разноски, което – дружно с понижаването на главните лихви – води до повишаване на инфлацията.
Централната банка упражни развинтен метод към паричната политика предходната година и това докара до в действителност скок на инфлацията до 85 на 100, което съставлява сериозна рецесия на разноските за живот в Турция.
Селва Бахар Базик – икономист

Ердоган усили заплатите в обществения бранш, увеличи пенсиите и разреши на милиони хора да се пенсионират по-рано. Въведе също дотации за електричеството и газа и отписа някои задължения на семействата.

 
В кратковременен проект чакаме централната банка да задържи своите лихвени проценти, едноседмичната рента, на 8.5 на 100 и също по този начин да затегне своите регулации в поддръжка на лирата като метод за минимизиране на негативното влияние от досегашната й разхлабена парична политика.
Селва Бахар Базик – икономист

Докато централната банка предвижда спад на инфлацията до 22 % до края на годината, икономисти от Блумбърг дефинират показателя на над 40 на 100.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР