Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отправи остри критики към САЩ,

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отправи остри критики към САЩ,
Коментари Харесай

Ердоган с остри критики към САЩ: С тях не е възможен справедлив свят

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган насочи остри рецензии към Съединени американски щати, които блокираха приемането на резолюцията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, настояваща за филантропично преустановяване на огъня в Газа, като съобщи, че " обективен свят е вероятен, само че не и със Съединени американски щати ", съобщи турската телевизия Хабертюрк.

" В Съвета за сигурност на Организация на обединените нации има пет непрекъснати членове и краткотрайни членове. Но за жалост, прекратяването на огъня беше отхвърлено единствено с гласа на Съединени американски щати. Единствено. Възможна ли е такава правдивост? ", попита турският президент в изявление на демонстрация в Истанбул, написа Българска телеграфна агенция.

Според него обаче " обективен свят е вероятен, само че не и със Съединени американски щати ", които " поддържат Израел с парите и боеприпасите си ".

" Съветът за сигурност, чието обвързване е да пази международния мир, се трансформира в съвет за отбрана и протекция на Израел. Нямаше решение за преустановяване на огъня заради ветото на Съединени американски щати. Въпреки че 13 страни споделиха " да " на резолюцията, резултатът не се промени. Фактът, че светът е по-голям от 5, беше съзнателен за следващ път ", сподели Ердоган.

Турският водач още веднъж съобщи, че Съветът за сигурност на Организация на обединените нации би трябвало да бъде реформиран, тъй като, както означи, " с тази Организация на обединените нации, с този Съвет за сигурност на Организация на обединените нации, човечеството не може да стигне до средата ".

" След Газа нищо не може да продължи по остарелия метод. Касапите от Газа би трябвало да дават отговор за закононарушенията си против човечеството пред интернационалните съдилища. Рано или късно това ще стане. Ние ще следим този въпрос ", сподели Ердоган и се зарече, че Турция ще продължи с напъните си, " с цел да не се повтори това, с цел да не се размине на тиранина ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР