Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отново намекна за предстояща операция

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отново намекна за предстояща операция
Коментари Харесай

Ердоган: Не смятаме безкрайно да бъдем домакин на милиони бежанци

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган още веднъж загатна за идна интервенция на Турция на изток от р. Ефрат в Сирия в изявлението си на откриването на есенната сесия на Народното събрание през днешния ден, оповестява турската частна телевизия НТВ, представена от Българска телеграфна агенция.

``
реклама

" Турция към този момент няма за губене и един ден по този въпрос. Не ни остана различен излаз с изключение на сами да продължим по пътя си. Без никакво подозрение работата ни няма да е лека ", съобщи Ердоган.

Военни публични представители от Турция и Съединени американски щати се договориха през август за определяне на зона за сигурност в Северна Сирия и основаване на кротичък кулоар, който до облекчи придвижването на сирийските бежанци, които желаят да се върнат вкъщи. Анкара обаче упреква Вашингтон, че бави процеса и предизвестява, че в случай че американците продължат да протакат, ще предприеме независимо военна интервенция в Северна Сирия.

Ердоган уточни още в изявлението си пред Народното събрание, че сега в Турция живеят три милиона и 650 хиляди бежанци от Сирия.

" Наясно сме, че няма друга страна, която може да се нагърби с подобен товар и толкоз дълго време да се оправя ", сподели той, само че добави, че турското гостолюбие не е безгранично.

" Не считаме безпределно да бъдем хазаин на милиони бежанци на своя територия. Тези хора, които са наши посетители в продължение на осем години, в действителност имат дом, отечество, родно място. Наша задача е да създадем сигурна конюнктура, в която час по-скоро бежанците да могат да продължат живота си в личната си страна ", съобщи той. По думите му, представени от Ройтерс, Турция възнамерява да настани в плануваната зона за сигурност източно от р. Ефрат два милиона души.

Ердоган добави, че апелите към интернационалната общественост по този въпрос до момента не са дали резултат.

" Преди четири години на срещата на Г20 в Анталия предложих да бъде основана зона за сигурност в Сирия ", посочи той. По думите му на думи всички одобряват със удовлетворение концепцията, само че никоя страна действително не се нагърбва с дейности.

" Искаме несъмнено бъдеще както за нас, по този начин и за сирийския народ ", съобщи още президентът, като акцентира, че единствената причина за наличието на Турция в Сирия са терористичните закани против границите й, които в същото време са спънка и за завръщането на сирийските бежанци.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР