Турският президент Реджеп Тайип Ердоган осъди предупрежденията на САЩ за

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган осъди предупрежденията на САЩ за
Коментари Харесай

Две банки в Турция се отказаха от руската платежна система ...

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган осъди предизвестията на Съединени американски щати за налагане на наказания на турските банки поради потреблението на съветската платежна система за транзакции МИР, заяви Анадолската организация.
Санкции не подхождат за нашите стопански отношения
Президентът Ердоган разгласи пред кореспонденти в Ню Йорк, че „ това не е уместно за другарството и нашите стопански връзки “, визирайки предизвестията на Съединени американски щати. Той уточни, че възможните наказания ще бъдат прегледани от съответните турски министри и ще бъдат оценени по съответния метод. Президентът добави, че управляващите сега разискват други възможности.

Миналата седмица Службата за надзор на задграничните активи (OFAC) на Министерството на финансите на Съединени американски щати предизвести финансовите институции да не подписват нови съглашения или да уголемяват съществуващите с съветския оператор на карти МИР.
Две от най-големите банки в Турция
Междувременно две от най-големите банки в Турция стопираха приемането на съветската платежна система МИР след предизвестия от Съединени американски щати за наказания, оповестява Блумбърг.

Според отчета, най-големият частен заемодател на Турция, IsBank и Denizbank, турско поделение на NBD на Обединените арабски емирства, стопираха транзакции през съветската система МИР след предизвестията от Съединени американски щати.
МИР е главно платежно средство за руснаци в чужбина 
МИР стана опция за съветските пасажери, откакто техните карти Visa и MasterCard стопираха да работят в чужбина.

Руската централна банка съобщи предходната седмица, че задграничните банки не са склонни да се причислят към системата МИР заради боязън от вторични наказания.

Повече от половината население на Русия има карта МИР, съобщи Ройтерс. Над 100 милиона карти МИР са издадени от стартирането на системата през 2015 г. 

Платежната система е извънредно известна измежду десетките хиляди съветски туристи, пристигнали в Турция тази година.
САЩ чакат още банки да пресечен МИР
Стъпките, които турските кредитори, Isbank и Denizbank, започнаха, с цел да спрат потреблението на съветската платежна система МИР, имат огромно значение, разгласи почитан чиновник на американската администрация. Той акцентира, че Съединените щати чакат повече банки в Турция да пресечен МИР поради риск от наказания риск, оповестява Ройтерс.

Така банките ще избегнат финансовия пресечен огън сред Запада и Русия, защото турското държавно управление заема уравновесена дипломатическа позиция.
Турция не ползва наказания на Русия
Турция не ползва глобите, наложени на съветските институции в отговор на нахлуването на Москва в Украйна.

Миналия месец Министерството на финансите на Съединени американски щати изпрати писмо до огромния турски бизнес, предупреждавайки, че рискуват наказания, в случай че поддържат търговски връзки със глобени съветски олигарси.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР