Турският президент Реджеп Тайип Ердоган осъди израелската блокада и бомбардирането

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган осъди израелската блокада и бомбардирането
Коментари Харесай

Турският президент Ердоган нарече израелската обсада и бомбардирането на Газа „клане“

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган осъди израелската обсада и бомбардирането на обсадената Ивица Газа, наричайки ги „ кръвопролитие “.

Говорейки пред членовете на своята ръководеща партия на ПСР в Народното събрание в сряда, Ердоган сподели, че даже войната има „ морал “, само че експлоадирането след уикенда „ доста съществено “ го е нарушило.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Газа е изправена пред „ филантропична злополука “, защото горивото в електроцентралата свършва Какво съставлява Ивицата Газа, обсаденият палестински анклав под израелско нахлуване? Турски неутралитет: Как Ердоган ръководи връзките с Русия, Украйна на фона на войната Болниците в Газа са претъпкани, до момента в който израелската офанзива продължава завършек на списъка

„ Преченето на хората да задоволят най-фундаменталните си потребности и бомбардирането на жилища, където живеят цивилни – в резюме, провеждането на спор, употребявайки всевъзможен тип неприличен способ – не е война, това е кръвопролитие “, сподели той, имайки поради прекъсването на електричеството от Израел и вода до Газа и заличаване на инфраструктура.

„ Ние намерено се противопоставяме на убийството на цивилни на израелски територии. По същия метод в никакъв случай не можем да приемем клането на беззащитни почтени в Газа посредством безразборни, непрекъснати бомбардировки “, сподели Ердоган.


Най-малко 1055 палестинци бяха убити и хиляди ранени при израелски бомбардировки над Газа от събота, когато палестинската въоръжена формация Хамас предприе невиждано нахлуване в Израел. Най-малко 1200 израелци също бяха убити и повече от 100 взети за заложници в продължаващия спор.

Израел сложи Газа под „ цялостна блокада “, с цел да спре храната и горивото да доближат до анклава с 2,3 милиона души, доста небогати и подвластни от помощи. Администрацията на Газа в сряда заяви, че електричеството е спряло, откакто единствената електроцентрала спря да работи.

Ердоган сподели, че репресивната политика на Израел по отношение на палестинците е в основата на спора. „ Израел не би трябвало да не помни, че в случай че работи като организация, а не като страна, в последна сметка ще стартира да се възприема като такава “, сподели той.

Ердоган разкритикува „ непропорционалните “ офанзиви на Израел против Газа като „ лишени от каквато и да е етична основа “ и прикани света да не застава „ сляпо “ на една страна. Оставянето на главния проблем забранен ще докара до нови, по-ожесточени спорове, предизвести той.

„ Призоваваме страните в Северна и Южна Америка, Европа и други райони да заемат позиция сред страните, която е почтена, обективна и учредена на филантропични салда. Всеки би трябвало да се въздържа от дейности, които ще санкционират напълно палестинския народ, като блокиране на филантропична помощ “, сподели той.

Турция, която поддържаше палестинците в предишното и приемаше членове на Хамас, работи за възобновяване на връзките с Израел след години на неприязън. За разлика от Европейския съюз и Съединените щати, Турция не счита Хамас за „ терористична “ организация.

Анкара предложи да посредничи в продължаващия спор, като Ердоган и неговият външен министър организираха диалози с районните сили, Съединени американски щати и други. Израелският делегат в Анкара обаче сподели, че е прекомерно рано да се разисква ходатайство.


Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР