Турският президент Реджеп Тайип Ердоган определи като недопустимо разполагащите с

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган определи като недопустимо разполагащите с
Коментари Харесай

Недопустимо е страни с ядрено оръжие да забраняват на Турция да има свое

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган дефинира като неприемливо разполагащите с нуклеарен боеприпас страни да не разрешават на Анкара са се снабди със свое лично нуклеарно оръжие. Той обаче не разясни дали Турция има желание да предприеме дейности в тази посока, означават в редакцията на електронното издание на атинския всекидневник "Катимерини ".

"Някои страни имат ракети с нуклеарни бойни глави, освен това не една или две. Но (те ни казват), че не можем да имаме такива. Не мога да приема това ", цитира изданието думите на Ердоган към членовете на ръководещата Партия на справедливостта и развиването, изречени от източния град Сивас.

"Няма развита нация в света, която да няма " нуклеарни оръжия, сподели Ердоган. Но същина доста развити страни нямат нуклеарно оръжие, акцентират от редакцията, представени от "Фокус ".

Турция подписа Договора за неразпространение на нуклеарното оръжие през 1980 година, а също по този начин и Договора за цялостна възбрана на нуклеарни тествания от 1996 година, който изключва нуклеарни проби за каквито и да било цели. Но Ердоган загатна, че страната му желае отбрана, сходна на тази, която има Израел.

"Имаме Израел наоколо, той ни е съвсем комшия. Те (израелците) плашат (други нации) с притежанието на нуклеарен боеприпас. Никой не може да ги допре ", означи турският президент.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР