Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви зоните на горски пожари

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви зоните на горски пожари
Коментари Харесай

Ердоган обяви за бедстващи зони местата с пожари в Анталия, Мугла, Мерсин, Адана и Османия |

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разгласи зоните на горски пожари в провинциите Анталия, Мугла, Мерсин, Адана и Османия за зони на злополучие, заяви „ Анадолската организация “.



„ Турските управляващи ще продължат всички нужни стъпки за премахване на вредите от горските пожари и ще поддържат популацията “, написа Ердоган в събота в обществените мрежи. Държавният глава изрече съболезнования на околните и приятелите на хората, починали в зоната на пожара.



Министърът на горите и земеделието на страната Бекир Пакдемирли сподели по -рано, че към сутринта на 31 юли 88 от 98 горски пожара са били локализирани от напъните на пожарните служби. Гасенето на 10 пожара продължава. В преодоляването на стихията вземат участие 45 хеликоптера, 6 самолета, хиляди пожарни коли.

Русия изпрати самолети и хеликоптери за битка с пожарите в Турция, както и Украйна и Беларус. Вчера бе обявено, че три съветски три самолета Бе-200 гасят пожари. Това провокира неодобрение в обществените мрежи, защото в Якутия горят над милион и половина хектари гори от към месец, а с пожарите се борят най-вече доброволци. Въпреки апелите на населенето властта не изпраща самолети и хеликоптери. Местен деятел даже помоли за помощ холивудската звезда Леонардо Ди Каприо, който е зает с акологичени дела, за помощ, само че управляващите побързаха да я откажат. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР