Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви състава на новия министерски

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви състава на новия министерски
Коментари Харесай

Ердоган обяви състава новото правителство на Турция

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разгласи състава на новия министерски съвет на Турция, с който стартира третия си петгодишен мандат като държавен глава.
Прочетете още
В 17-членния нов кабинет единствено двама министри резервират постовете си от предходния кабинет и това са министърът на опазването на здравето Фахреттин Коджа и министърът на културата и туризма Мехмет Нури Ерсой.

Изненадваща е промяната на външния министър Мевлют Чавушоглу, който бе един от най-дълго управлявалите висши дипломати в Турция. На негово място ще застане Хакан Фидан, който преди този момент е бил консултант на Ердоган. Той е някогашен чиновник на турската войска, а през 2012 година бе разследван за секрети договаряния с бойна група на Кюрдската работническа партия.

Мястото на Хакан Фидан пък ще бъде заето от Ибрахим Калън, който е основен консултант на президента Ердоган през последните години и е считан за един от стратезите на Анкара. 

Новият министър на защитата е 69-годишният Яшар Гюлер, който има 49-годишна кариера като боен. Гюлер бе отпред на турската войска по време на нахлуванията й в Сирия през 2019 и 2020 г. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР