Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че е постигнато ново

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че е постигнато ново
Коментари Харесай

Ердоган обяви ново споразумение с Путин

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разгласи, че е реализирано ново съглашение с съветския му сътрудник Владимир Путин. Лидерите на двете страни се договориха за безвъзмездни доставки на зърно за нуждаещите се страни, оповестява ТАСС.

Ердоган добави, че възнамерява да повдигне въпроса за доставките на храни за африканските страни на срещата на Г-20, която ще се организира на 15-16 ноември 2022 година в Индонезия.

Освен това Ердоган сподели, че Западът преподава " уроци по човечност ", макар че самият той подценява проблемите с глада в африканските страни и го назова позор.

По-рано Ердоган в диалог с генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш разгласи нуждата от решение на въпроса за удължение на договорката за зърното. Гутериш от своя страна благодари на турския президент за напъните му да възвърне работата на зърнения кулоар.

На 3 ноември Русия реши да възобнови присъединяване си в зърнената договорка за експорт на украинска селскостопанска продукция през Черно море. Министерството сподели, че съветската страна е получила гаранции от Украйна, съгласно които Киев дава обещание да не употребява зърнения кулоар за военни интервенции против Москва. Турция беше медиатор в договарянията, напомня ТАСС.

Източник: ФАКТИ
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР