Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обеща по-тежки наказания за насилие

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обеща по-тежки наказания за насилие
Коментари Харесай

Ердоган обеща по-тежки наказания за насилие над жени

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган даде обещание по-тежки санкции за принуждение над дамите в границите на нов пакет промени, който следва да бъде импортиран в Народното събрание, съобщи турската частна телевизия НТВ.

Ердоган приказва на постоянно заседание на неправителствената организация за правата на дамите КАДЕМ. Президентът посочи, че по време на ръководството му присъединяване на дамите в трудовата мощ е повишено от 27 на 34 %, а броят на дамите, заети на пазара на труда, е повишен от 6 милиона на 10 милиона.

По думите му сега правосъдното министерство приготвя нов пакет с промени, който включва и строги санкции за насилниците над дами. Ердоган означи, че Турция се намира зад множеството европейски страни във връзка с % на убитите дами. Въпреки това, уточни той, държавното управление не може да смята, че е изпълнило задачата си, до момента в който сходни прояви не бъдат сведени до нула.

Президентът даде обещание по-тежки санкции за закононарушения като преднамерено ликвидиране, съзнателно причиняване на телесна щета и тормоз. По думите му театралниченето в съда и слагането на вратовръзка към този момент няма да може да служат като съображение за понижаване на присъдата.  Правителството планува долната граница за закани към сегашна или някогашна брачна половинка да стане девет месеца вместо шест месеца в този момент, а дебненето да бъде наказвано с от 6 месеца до две години затвор. Освен това дамите обект на принуждение ще могат да употребяват услугите на безвъзмезден юрист, уточни още Ердоган.
 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР