Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който бе призован от западните

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който бе призован от западните
Коментари Харесай

Ердоган изключи всякакви преговори с кюрдските сили

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който бе свикан от западните страни да приключи военната си интервенция в Сирия, изключи през днешния ден всевъзможни преговри с кюрдските сили и изиска те да оставят оръжията и да се изтеглят от турската граница, съобщи Агенция Франс Прес, представена от novini.bg.

Някои водачи се пробват да водят ходатайство. Няма нищо сходно в историята на турската република като да се седне на една маса с терористична организация, съобщи Ердоган в тирада пред парламентарната група на ръководещата партия.

Ние не търсим медиатор, нямаме потребност от това, акцентира Ердоган.

Турция предприе предходната седмица военна интервенция в Североизточна Сирия, ориентирана против сирийската кюрдска милиция Сили за отбрана на народа /СЗН/, която Анкара преглежда като терористична организация, обвързвана с незаконната Кюрдска работническа партия /ПКК/.

Заявената цел на интервенцията е основаване на " зона за сигурност " на дълбочина от към трийсет километра, която да разделя турската граница от зоните, следени от СЗН.

Нашето предложение е следното: незабавно, довечера, всички терористи да оставят оръжията си и оборудването си, да разрушат всичките си укрепления и да се изтеглят от зоната за сигурност, която ние сме определили, съобщи турският президент.

Когато това, което ние сме описали, бъде направено от Манбидж до иракската граница, тогава нашата интервенция " Извор на мира ", която е ориентирана единствено против терористите, ще завърши от единствено себе си, сподели Ердоган.

Изявлението му бе направено на фона на натиска от страна на Съединени американски щати, които приканват Турция да приключи интервенцията си.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР