Турският президент Реджеп Тайип Ердоган каза, че като част от

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган каза, че като част от
Коментари Харесай

Ердоган обяви нова схема за подкрепа на гражданите в покриването на енергийните им разходи

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган сподели, че като част от напъните на държавното управление за отбрана на потребителите от увеличаващите се цени на силата заплащанията, които предприятията ще създадат към чиновниците си, с цел да ги подкрепят в заплащането на сметките им за природен газ и електричество, ще бъдат освободени от налог върху приходите, заяви „ Хюриет дейли нюз “.

По силата на новата скица, която ще е в действие до април 2023 година, заплащания до 1000 турски лири (54 щатски долара) ще бъдат освободени от налог, разгласи Ердоган през вчерашния ден.

Той добави също така, че инфлацията ще намалее до рационални нива до февруари 2023 година

Новата скица ще обезпечи забележителна поддръжка за работещите, сподели и министърът на хазната и финансите Нуреддин Небати през днешния ден на фермерска среща в Истанбул. Правителството взима ограничения за увеличение на покупателната дарба на хората, без да провокира закъснение на стопанската система, съобщи Небати.

„ Основният проблем, с който би трябвало да се занимаем, е инфлацията и ние ще победим инфлацията “, сподели турският финансов министър. Хранителните артикули са главното перо в инфлационната кошница и държавното управление понижи Данък добавена стойност върху храните, с цел да овладее повишаването им, добави той.

Небати добави, че заемите се насочват към по-скоро към производството, в сравнение с към потреблението. „ Ние продължаваме постоянния напредък, който се основава на турския стопански модел, фокусиран върху вложенията, основаването на работни места, производството и износа “, добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР