Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е провел в събота телефонен

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е провел в събота телефонен
Коментари Харесай

Ердоган и Путин са обсъдили в телефонен разговор ситуацията в Украйна

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е провел в събота телефонен диалог с съветския си сътрудник Владимир Путин, предадоха международните организации.

Пресслужбата на Кремъл, представена от ТАСС и Анадолската организация, заяви, че Ердоган е изразил съболезнования във връзка на кончината на някогашния президент на Съюз на съветските социалистически републики Михаил Горбачов и е отбелязал ролята му за най-новата история на Русия и на целия свят.

Двамата са се спрели на обстановката на Украйна, като в известието се споделя, че Ердоган е отбелязал градивната роля на Русия за организацията на задачата на Международната организация за атомна сила (МААЕ) в Запорожката АЕЦ.

Според кабинета на Ердоган той е споделил на съветския президент, че Турция може да изиграе посредническа роля във връзка с Запорожката АЕЦ, която е подложена на обстрел, за който Русия и Украйна взаимно се упрекват, заяви Ройтерс.

Ердоган и Путин са изразили решимостта си да продължат по проект построяването на АЕЦ Аккую в Турция.

Двамата президенти са се договорили да обсъдят тематиките в детайлности в границите на срещата на Шанхайската организация за съдействие на 15-16 септември в Самарканд, Узбекистан.

Ердоган и Путин са разгледали и реализирането на подписаното в Истанбул през юли съглашение за експорт на зърно от Украйна.

Те са разискали също по този начин по-нататъшното развиване на двустранното съдействие в подтекста на постигнатите договорености по време на диалозите на най-високо ниво в Сочи на 5 август, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР