Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е предложил на изпълнителния директор

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е предложил на изпълнителния директор
Коментари Харесай

Ердоган предложи на Мъск да построи завод на „Тесла“ в Турция

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е предложил на изпълнителния шеф на производителя на електрически автомобили „ Тесла “ (Tesla) Илон Мъск построяването на цех на компанията в Турция. Това заяви през днешния ден Дирекцията по връзки на турското президентство, написа Българска телеграфна агенция.

Erdogan asks Musk to build Tesla factory in Turkey

Ердоган и Мъск са разговаряли през вчерашния ден в така наречен Турски дом - небостъргач покрай Организация на обединените нации в Ню Йорк, прецизира Анадолската организация.

Ердоган е в Съединени американски щати, с цел да взе участие в 78-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Мъск е показал, че доста турски снабдители към този момент работят с „ Тесла “ и че Турция е измежду най-важните претенденти за идващия цех на компанията.

По време на срещата Ердоган също по този начин е декларирал, че Турция е отворена за съдействие и в региона на изкуствения разсъдък, и по отношение на информационната мрежа „ Старлинк “ („ Starlink “), заяви Дирекцията по връзки.

Мъск е споделил, че компанията „ Спейс Екс “ („ SpaceX “) желае да работи с турските управляващи, с цел да получи нужния лиценз за предложение на сателитни услуги на „ Старлинк “ в Турция.

В известието се споделя също, че Ердоган е поканил Мъск да участва на турския фестивал за галактически проучвания и технологии Текнофест (Teknofest) в Измир в края на септември. Турският президент е добавил, че Мъск е показал, че на драго сърце ще участва.

Турският министър на индустрията и технологиите Мехмет Фатих Каджър, който е участвал на срещата, също уточни, че Мъск е окачествил Турция като " една от най-важните кандидатки за вложения на Тесла ".

Той добави, че Мъск и Ердоган са разискали и турската стратегия за безпилотни бойни дронове.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР