Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е на еднодневно посещение в

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е на еднодневно посещение в
Коментари Харесай

Кръстиха площад в Албания на Ердоган, който е на еднодневно посещение там

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е на еднодневно посещаване в Албания през днешния ден, което е първото му посещаване отвън страната тази година.

Пристигайки с час забавяне на летището в Тирана, Ердоган поздрави премиера Еди Рама с всички държавни почести, след което отпътува за Ляч, където беше издигната жилищна постройка в град Курбин след пагубното земетресение в Албания на 26 ноември 2019 година В речта си турският президент сподели, че насладата на албанците е и негова наслада, като добави, че " братът стои до брата, когато би трябвало, а не когато го повикат ". Той добави, че страната му е вложила 42 милиона $ в строителството на жилищния блок.
Ердоган: Защитихме от обезценяване депозитите в лири
Президентът на Турция Реджеп Ердоган съобщи, че подхванатите тази седмица ограничения за отбрана на банковите депозити в турски лири от обезцен...
Прочети повече
За Рама 17 януари е специфичен ден, тъй като Ердоган е „ безценен другар освен на албанците, само че и на него самия “. Рама се върна в предишното, към първата среща с турския президент, заявявайки, че му е споделил, че „ Албания и Косово са в сърцето ми “.

Ердоган беше разгласен за почетен жител на Курбин и беше открит площад, кръстен на негово име. Кметът на Курбин Майлинда Кара сподели, че купата му е дадена от мотивация за взаимност и помощ от неговото държавно управление в „ най-трудните дни “.

„ Общинският съвет присъжда най-високото звание, обещано от общината, почетен жител на Курбин, с мотивация за взаимност и помощ в най-трудните дни за Курбин и извънреден принос към процеса на възобновяване “, сподели тя.

Ердоган и Рама би трябвало да подпишат няколко съглашения, в това число за съдействие сред държавните осведомителни организации и архиви, последвано от конференция. Късно следобяд турският държавен глава ще се обърне към народните представители в албанския парламент, след което ще отпътува за Турция.

Още от БАЛКАНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР