Турският президент Реджеп Тайип Ердоган днес подписа указ за насрочване

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган днес подписа указ за насрочване
Коментари Харесай

Ердоган подписа указ за насрочване на парламентарни и президентски избори на 14 май

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган през днешния ден подписа декрет за насрочване на парламентарните и президентските избори на 14 май, предадоха турските медии.

Указът ще бъде оповестен в Държавен вестник, уточни президентът.

Ердоган направи изказване в президентския комплекс в Анкара, излъчено от държавната телевизия ТРТ-Хабер.

Нашият народ ще отиде до урните, с цел да избере своя президент и депутати на 14 май, съобщи Ердоган в тирада след подписването на решението за изборите.

Както е известно, споделихме с обществеността решението си да актуализираме датата на изборите (14 май) незабавно след Нова година, сподели Ердоган, като напомни някои от аргументите за смяната на датата на вота, който в началото бе плануван за 18 юни.

18 юни бе дата, която съвпадаше с университетските изпити, което визира бъдещето на милиони младежи, съобщи президентът и добави, че по това време също стотици хиляди турски жители пътуват, с цел да извършат поклонение (хадж), осведоми ТРТ-Хабер.

Той напомни, че учениците от началните и междинните учебни заведения излизат във почивка директно преди датата на изборите и надлежно милиони турски жители се насочат към родните си градове или към летните курорти.

Президентът приказва и за унищожителните трусове на 6 февруари, като уточни, че поради нещастието за известно време изборите са останали на назад във времето.

При земетресенията, които директно засегнаха 14 милиона жители, живеещи в 11 окръга, починаха повече от 47 хиляди души, над 115 хиляди бяха ранени, сподели Ердоган.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР