Турският президент Реджеп Тайип Ердоган днес е разговаря по телефона

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган днес е разговаря по телефона
Коментари Харесай

Ердоган пред Путин: Мълчанието на западните страни ескалира хуманитарната криза в Газа

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган през днешния ден е беседва по телефона с съветския си сътрудник Владимир Путин. Двамата са разискали ескалацията на спора сред Израел и палестинците и филантропичната рецесия в района, заяви Дирекцията по връзки към турското президентство в акаунта си в обществената мрежа Екс (бивша Туитър), съобщи БНР.

Ердоган посочи, че спорът се обостря, което води до непрекъснато повишаване на броя на цивилните жертви в линията Газа: 

" Посочвайки, че бруталността, ориентирана към палестинските земи, се задълбочава и че цивилните жертви се усилват с всяка минала минута, президентът Ердоган сподели, че мълчанието на западните страни също ескалира филантропичната рецесия в Газа до непредотвратимо равнище ", се казва  известието от турското президентство.

Президентът на Турция е подчертал, че Анкара ще продължи да поставя всевъзможни старания за възобновяване на мира в района.  

На собствен ред съветският президент е изразил " угриженост от пагубното утежняване на филантропичната обстановка в линията Газа ". 

" Позициите на Русия и Турция на процедура съответстват и са насочени към използването на добре известната формула за две страни, която планува основаването на самостоятелна Палестина, съжителстваща с Израел в мир и сигурност ", се споделя в известие на Кремъл.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР