Турският президент Реджеп Тайип Ердоган анонсира нови телефонни разговори с

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган анонсира нови телефонни разговори с
Коментари Харесай

Турция ще бъде точка на решение за стъпките в Източна Украйна

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган анонсира нови телефонни диалози с съветския водач Владимир Путин.

" Планирам да беседвам с господин Путин тази седмица ", съобщи Ердоган пред кореспонденти.

Днес турският президент изрази мнение, че решенията по отношение на Източна Украйна ще бъдат взети в Турция по време на възможна среща сред президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и Владимир Зеленски.

" Нашето предпочитание е президентите на Русия и Украйна да се срещнат в Истанбул или Анкара. Мястото, където ще се вземат решенията за Източна Украйна, ще бъде Турция. Това ще се случи в Истанбул или Анкара ", цитира CNN Türk думите на Ердоган.

По-рано прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков не изключи опцията за среща сред Путин и Зеленски, само че съобщи, че тя би трябвало да бъде добре готова, с цел да даде резултат.

Предишният диалог сред президентите на Русия и Турция се състоя на 26 април. Тогава държавните глави разискаха обстановката в Мариупол, напъните на Русия за гарантиране на сигурността на цивилното население, в това число организирането на филантропични коридори, и се договориха да продължат координацията посредством министерствата на защитата за изтеглянето на турските кораби от пристанищата в Черно море. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР