Турският президент Реджеп Таип Ердоган заяви днес, че планира днес

...
Турският президент Реджеп Таип Ердоган заяви днес, че планира днес
Коментари Харесай

Ердоган планира да говори с Путин и Зеленски, за да ги помири

Турският президент Реджеп Таип Ердоган съобщи през днешния ден, че възнамерява през днешния ден или на следващия ден да беседва по телефона с президентите на Русия и Украйна, предадоха Ройтерс и турските медии.

Турският водач, който приказва след петъчния намаз, изрази вяра, че по време на диалозите ще може да се контракти за организирането на среща на съветския президент Владимир Путин и президента на Украйна Володимир Зеленски в Турция за слагане на завършек на руско-украинската война.

Турция, която е член на НАТО, поддържа положителни връзки и с Русия, и с Украйна. Анкара пое ролята на медиатор за разрешаването на спора сред двете страни. В турския град Анталия се състоя среща сред външните министри на Русия и Украйна, а по-късно в Истанбул бе проведена среща на договарящите на двете страни.

Не сме останали без вяра. Днес или на следващия ден възнамерявам да проведа телефонен диалог с Владимир Путин и със Зеленски. Имаме за цел в Истанбул да бъде проведена среща на равнище водачи, сподели Ердоган, представен от Българска телеграфна агенция, съобщи BG ON AIR.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР